Terug naar de homepagina
De impact van titaniumdioxide (E171) in tandpasta en het belang van een kritische keuze - Thumbnail

De impact van titaniumdioxide (E171) in tandpasta en het belang van een kritische keuze

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft erkend dat titaniumdioxide (E171) niet veilig is en de consumptie ervan gevolgen kan hebben voor de gezondheid. E171 wordt gebruikt om levensmiddelen wit te kleuren of te doen glanzen - vooral bakkerijproducten en producten die door kinderen worden gegeten (snoep, kauwgom, chocolade, enz.). Door de campagne van voedselwaakhond Foodwatch is het gelukt dat nu alle Europese lidstaten een verbod op E171 in voedingsmiddelen willen. Hoe zit het dan met onze hagelwitte tandpasta? Lees eens het etiket van je tandpasta. In tandpasta is de stof titaniumdioxide op het etiket te herkennen als CI 77891. Titaniumdioxide bestaat deels uit zeer kleine 'nanodeeltjes'. In het artikel "kritisch kiezen van tandpasta" wordt gewaarschuwd voor de mogelijke gezondheidsrisico's. Moet tandpasta wit zijn? Lees meer in het artikel "Alles over tandpasta" om te begrijpen welke ingrediënten er in tandpasta kunnen zitten en waarom een kritische keuze van tandpasta belangrijk is. Als consument is het essentieel om bewust te zijn van wat je gebruikt en in je lichaam terechtkomt. Heb je vragen of twijfels over tandpasta-inslikken of het gebruik van titaniumdioxide? Raadpleeg dan 123Tandarts voor meer informatie en advies. Een gezonde mond begint bij het kritisch kiezen van tandverzorgingsproducten.